Chystáte doma rodinnú oslavu, večeru alebo posedenie s priateľmi a stále neviete, čo by bolo vhodné, keď je vonku tak chladno, zima a sychravo.

S Gentlejam pikantnou čili omáčkou Čertovo pokušenie máme pre Vás super recept, ktorý Vás zahreje a Vašim hosťom ostatne dlho v pamäti. Pripravili sme lahodné domáce lístkové cesto z masla a smotany, na ktoré sme navrstvili zeleninu, syr, slaninku a dozlatista sme upiekli najlepší slaný “Gentlejam apple pie“ pre pikantné večere s priateľmi alebo v kruhu rodiny.

Postup
Príprava domáceho lístkového cesta :
  1. Vo veľkej mise si zmiešame preosiatu múku spolu s maslom.
  2. Začneme miešať, najlepšie čistými rukami, pretože cesto sa tak lepšie vymieša.
  3. Pridáme žĺtok, kyslú smotanu a trošku soli.
  4. Cesto miesime dovtedy dokým nemá jednotnú formu.
  5. Misu s cestom prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky približne na 30 minút.
  6. Najlepšie je, keď si cesto pripravíme deň vopred.

Príprava koláča :
  1. Okrúhlu formu, typickú na "apple pie", vymastíme maslom alebo bravčovou masťou.
  2. Lístkové cesto si vyvaľkáme na 4 mm a vyložíme ním dno formy.
  3. Vidličkou cesto jemne poprepichujeme a v rúre pečieme približne 20 minút pri 200˚C.
  4. Medzi tým si jemne opražíme nakrájané cibule.
  5. Ingrediencie ako vajíčka, nastrúhaný syr, jarnú cibuľku, slaninu a koreniny si zmiešame v jednej mise.
  6. Po 20 minútach, kedy budeme mať korpus mierne upečený, vylejeme na cesto tekutú hmotu, na ktorú pridáme opraženú cibuľku a sušené paradajky.
  7. Pečieme ešte 20 minút pri 200˚C.
  8. Po upečení nakrájame koláč na 10 kúskov a dozdobíme čili omáčkou Čertovým pokušením.

Doba prípravy: 60 minút
Hodnota receptu:
Počet porcií: 10
Ingrediencie
  • 1 ks domáce lístkové cesto
  • 3 ks cibuľa
  • 6 ks vajcia
  • 100 g čedar
  • 1 ks jarná cibuľka
  • 100 g nadrobno nakrájanej slaniny
  • 100 g sušených paradajok
  • soľ
  • čierne korenie
  • čili omáčka Gentlejam - Čertove pokušenie
  • EXTRA - jarné alebo sezónne bylinky

Domáce lístkové cesto:
  • 500 g pšeničnej hladkej múky
  • 1 ks žĺtok
  • 200 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • soľ

Produkty v recepte
Čertove pokušenie ••• Detaily produktu