Foie gras alebo jednoduchšie povedané kačacia paštéta je tým pravým orechovým, ku čomu môžete podávať prémiové GentleJam džemy alebo omáčky bez toho, aby ste nemuseli dlho premýšľať s čím ich máte kombinovať.

Jemne vyšľahanú kačaciu pečeň v kombinácií s cibuľkou, rozmarínom, cherry a čučoriedkovým Gentlejam Medvedia túžba, môžete servírovať na oslave, recepcií, bankete, plese alebo len tak jednoducho ako ľahkú večeru.

Postup
  1. Na rozpálenej masti si do zlatista orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľku.
  2. Pridáme nakrájanú pečeň a premiešame.
  3. Po 5 minútach pridáme vetvičku čerstvého rozmarínu a prilejeme cherry. Zakryté dusíme 10 - 15 minút. Po udusení vetvičku rozmarínu vyberieme.
  4. Pečeň s cibuľkou necháme vychladiť a do hladka rozmixujeme.
  5. Do mixéra pridáme lístky z druhej vetvičky čerstvého rozmarínu a opäť rozmixujeme.
  6. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a ešte raz jemne premixujeme.
  7. Pripravenú zmes, "Foie gras" servírujeme do malých misiek, ktorú môžeme poliať roztopenou masťou.
  8. Na vrch Foie gras dáme lyžičku čučoriedkového džemu s portským vínom - Medvedia túžba a podávame s hriankami.

Doba prípravy: 35 minút
Hodnota receptu:
Počet porcií:
Ingrediencie
  • 500 g kačacia pečeň
  • 200 g kačacia masť
  • 100 g cibule
  • 100 ml cherry
  • 2 g čerstvý rozmarín
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čučoriedkový Gentlejam s portským vínom - Medvedia túžba

Produkty v recepte
Medvedia túžba ••• Detaily produktu