Čo si predstaviť pod názvom – Bataty “crostini” so syrom? Najchutnejšiu a najlepšiu kombináciu farieb na jednom tanieri. Bonus celého receptu je jeho zdravá verzia, ktorá poteší na večierku každého aktívneho človeka.

A ak budete skutočne kreatívni so zdobením, verte, že objavíte gastronebíčko.

Postup
Základ:
  1. Umyjeme si zemiak.
  2. Narežeme na plátky, cca 2 cm hrubé.
  3. Plátky uložíme na plech.
  4. Zemiaky posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Pečieme 15 min na 200°C, kým sú zemiaky zlatisté.

Zdobenie:
  1. Ako základ použijeme Putňovú Brusnicu a Čertove Pokušenie.
  2. Ukladáme syr, orechy a cherry paradajky.
  3. Pred servírovaním prelejeme zemiaky medom.

Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 35 €
Počet porcií: 12
Ingrediencie
Základ:
  • 1 ks bataty - sladký zemiak
  • 1 PL olivový olej
  • 1 čl sušená bazalka

Zdobenie:
  • hrsť vlašských orechov
  • 10 dg parmezán
  • 12 ks cherry paradajky
  • 1 PL med

Produkty v recepte
Putňova brusnica ••• Detaily produktu
Čertove pokušenie ••• Detaily produktu