Čo si predstaviť pod názvom – Bataty “crostini” so syrom? Najchutnejšiu a najlepšiu kombináciu farieb na jednom tanieri. Bonus celého receptu je jeho zdravá verzia, ktorá poteší na večierku každého aktívneho človeka.
A ak budete skutočne kreatívni so zdobením, verte, že objavíte gastronebíčko.
Postup
Základ:
- Umyjeme si zemiak.
- Narežeme na plátky, cca 2 cm hrubé.
- Plátky uložíme na plech.
- Zemiaky posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.
- Pečieme 15 min na 200°C, kým sú zemiaky zlatisté.
Zdobenie:
- Ako základ použijeme Putňovú Brusnicu a Čertove Pokušenie.
- Ukladáme syr, orechy a cherry paradajky.
- Pred servírovaním prelejeme zemiaky medom.
Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 35 €
Počet porcií: 12
Hodnota receptu: 35 €
Počet porcií: 12
Ingrediencie
Základ: - 1 ks bataty - sladký zemiak
- 1 PL olivový olej
- 1 čl sušená bazalka
Zdobenie:
- hrsť vlašských orechov
- 10 dg parmezán
- 12 ks cherry paradajky
- 1 PL med