0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Braňo Michalčík autor receptu
Doba prípravy: 30 min
Hodnota receptu: 12 €
Počet porcií: 6

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny

1 ks vajce
400 ml mandľové mlieko
200 g mandľová múka
30 g vanilkový cukor
50 ml olej
60 g biela čokoláda
150 ml ryžová smotana
štipka soli
Ghee maslo alebo olej na pečenie
Rozmarná malina - na potretie
Čerstvé alebo lyofilizované maliny ,lupienky z mandlí alebo pistácie - na dozdobenie

Bezlepkové palacinky s Rozmarnou malinou od šéfkuchára Braňa Michalčíka

Braňo Michalčík autor receptu
Doba prípravy: 30 min
Hodnota receptu: 12 €
Počet porcií: 6

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny

1 ks vajce
400 ml mandľové mlieko
200 g mandľová múka
30 g vanilkový cukor
50 ml olej
60 g biela čokoláda
150 ml ryžová smotana
štipka soli
Ghee maslo alebo olej na pečenie
Rozmarná malina - na potretie
Čerstvé alebo lyofilizované maliny ,lupienky z mandlí alebo pistácie - na dozdobenie

Voňavé palacinky s neodolateľnou chuťou, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku a ešte k tomu sú bezlepkové a bezlaktózové. Ak ste ich ešte nikdy nerobili tak je ten správny čas si vyskúšať jeden overený recept od šéfkuchára Braňa Michalčíka. Ich dokonalá kombinácia ľahkosti, jemnosti a lahodnej sladkosti zaručene každému vykúzli úsmev na tvári.

    Postup – čokoládová poleva

    • Smotanu privedieme do varu a odstavíme
    • Pridáme čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme
    • Necháme vychladnúť

    Postup – palacinky

    • Olej, vajcia, mlieko, cukor a soľ si rozmiešame do hladka. Za stáleho miešania prisypeme múku tak, aby sa nám nenarobili hrčky. Miešame tak dlho kým sa nám všetky ingrediencie nespoja do hladka. Prikryjeme pokrievkou alebo fóliou a necháme na linke odpočívať 30 minút.
    • Na rozohriatej panvici pečieme na Ghee masle do zlatista.
    • Natrieme gentlejamom, naplníme malinami a poskladáme na trojuholníky, alebo zrolujeme do rolky. Kto má ako rád polejeme polevou s bielej čokolády a ozdobíme lyofilizovanymi malinami a mandľami.
    Braňo Michalčík

    Autor tohto receptu, špičkový šéfkuchár a privat chef, ktorý vytvára degustačné večere. Pôsobí ako školiaci kuchár, ktorého oslovujú nové a zabehnuté reštaurácie s prosbou o vytvorenie konceptu. Varenie je jeho závislosť.