Cvikla, či repa… každý ju volá inak. Pravda ale je, že sa z nej dajú urobiť úžasné recepty. Či už šaláty, nátierky, marinády, koláče, koktaily, sirupy, polievky… tých možností je neúrekom. My vám dnes ponúkame recept na úžasné slané palacinky s bryndzou a rukolou. Odporúčame všetkými desiatimi!

Postup
  1. Červenú repu uvaríme do mäkka a rozmixujeme na jemné pyré.
  2. K pyré pridáme vajcia, mlieko, múku (podľa potreby), štipku soli a vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť.
  3. Panvicu potrieme jemne olejom a upečieme palacinky, ktoré necháme poriadne vychladnúť.

Plnka:
  1. Cukor roztopíme a skaramelizujeme na ňom cibuľku.
  2. Palacinky naplníme bryndzou, rukolou, skaramelizovanou cibuľkou a rozdrvenými vlašskými orechmi. Jemnučko polejeme citrónovou šťavou.
  3. Na vrch palaciniek dáme trochu našej Sladkej čili paradajkovej omáčky s Cebrnet Sauvignon alebo Brusnicovú omáčku so 6 putňovým vínom.
  4. A môžete sa pustiť do jedenia :) Dobrú chuť!

Doba prípravy: 20 minút
Hodnota receptu: 10 €
Počet porcií: 16
Ingrediencie
Cesto na palacinky::
  • 2 ks červená repa
  • 200 ml mlieko
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • hladká múka
  • slnečnicový olej

Plnka do palaciniek:
  • 1 ks cibuľa
  • 1 PL cukor
  • 250 g bryndza
  • 150 g rukola
  • 200 g vlašské orechy
  • 1 KL soľ
  • 1/2 ks citrón

Produkty v recepte
Putňova brusnica ••• Detaily produktu
Čertove pokušenie ••• Detaily produktu