Cvikla, či repa… každý ju volá inak. Pravda ale je, že sa z nej dajú urobiť úžasné recepty. Či už šaláty, nátierky, marinády, koláče, koktaily, sirupy, polievky… tých možností je neúrekom. My vám dnes ponúkame recept na úžasné slané palacinky s bryndzou a rukolou. Odporúčame všetkými desiatimi!
Postup
- Červenú repu uvaríme do mäkka a rozmixujeme na jemné pyré.
- K pyré pridáme vajcia, mlieko, múku (podľa potreby), štipku soli a vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť.
- Panvicu potrieme jemne olejom a upečieme palacinky, ktoré necháme poriadne vychladnúť.
Plnka:
- Cukor roztopíme a skaramelizujeme na ňom cibuľku.
- Palacinky naplníme bryndzou, rukolou, skaramelizovanou cibuľkou a rozdrvenými vlašskými orechmi. Jemnučko polejeme citrónovou šťavou.
- Na vrch palaciniek dáme trochu našej Sladkej čili paradajkovej omáčky s Cebrnet Sauvignon alebo Brusnicovú omáčku so 6 putňovým vínom.
- A môžete sa pustiť do jedenia :) Dobrú chuť!
Doba prípravy: 20 minút
Hodnota receptu: 10 €
Počet porcií: 16
Hodnota receptu: 10 €
Počet porcií: 16
Ingrediencie
Cesto na palacinky:: - 2 ks červená repa
- 200 ml mlieko
- 2 vajcia
- štipka soli
- hladká múka
- slnečnicový olej
Plnka do palaciniek:
- 1 ks cibuľa
- 1 PL cukor
- 250 g bryndza
- 150 g rukola
- 200 g vlašské orechy
- 1 KL soľ
- 1/2 ks citrón