Máte doma papriky a neviete čo s nimi? Šup s nimi na gril. Poďte si spolu s nami pripraviť úžasné grilované papriky plné šošovice a syra, za ktorými sa len tak zapráši.

Postup
  1. Papriku pozdĺžne rozrežeme na polovice a očistíme od jadierok.
  2. Šošovicu uvaríme do mäkka.
  3. Paradajky očistíme a nakrájame spolu so syrom na maličké kocky. Vložíme do misy.
  4. Petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
  5. Uvarenú šošovicu, paradajky, syr a petržlenovú vňať v mise premiešame, osolíme a okoreníme.
  6. Zmesou naplníme papriky a na vrch uložíme plátok masla a postrúhaného syra.
  7. Každú papriku zvlášť zabalíme do alobalu, prípadne ak máme dobrý gril, nemusíme ich zakrývať.
  8. Grilujeme asi 30 minút. Ako prílohu odporúčame Čertove pokušenie- Sladkú čili paradajkovú omáčku s Cabernet Sauvignon.

Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 7 €
Počet porcií: 6
Ingrediencie
  • 3 ks veľké papriky
  • 2 ks paradajky
  • 125 g feta syr
  • 100 g šošovica
  • 1 PL petržlenová vňať
  • 50 g maslo
  • 50 g tvrdý syr
  • biele korenie
  • soľ
  • alobal

Produkty v recepte
Čertove pokušenie ••• Detaily produktu