Máte doma papriky a neviete čo s nimi? Šup s nimi na gril. Poďte si spolu s nami pripraviť úžasné grilované papriky plné šošovice a syra, za ktorými sa len tak zapráši.
Postup
- Papriku pozdĺžne rozrežeme na polovice a očistíme od jadierok.
- Šošovicu uvaríme do mäkka.
- Paradajky očistíme a nakrájame spolu so syrom na maličké kocky. Vložíme do misy.
- Petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
- Uvarenú šošovicu, paradajky, syr a petržlenovú vňať v mise premiešame, osolíme a okoreníme.
- Zmesou naplníme papriky a na vrch uložíme plátok masla a postrúhaného syra.
- Každú papriku zvlášť zabalíme do alobalu, prípadne ak máme dobrý gril, nemusíme ich zakrývať.
- Grilujeme asi 30 minút. Ako prílohu odporúčame Čertove pokušenie- Sladkú čili paradajkovú omáčku s Cabernet Sauvignon.
Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 7 €
Počet porcií: 6
Hodnota receptu: 7 €
Počet porcií: 6
Ingrediencie
- 3 ks veľké papriky
- 2 ks paradajky
- 125 g feta syr
- 100 g šošovica
- 1 PL petržlenová vňať
- 50 g maslo
- 50 g tvrdý syr
- biele korenie
- soľ
- alobal
Produkty v recepte
Čertove pokušenie ••• Detaily produktu