Puding z tapiokových perál a Chia puding od šéfkuchára Braňa Michalčíka
Predstavujeme vám zdravé a tak trochu netradičné pudingy pre deti ale aj dospelých, ktorí sa chcú aspoň v myšlienkach vrátiť do detských čias. Šéfkuchár Braňo Michalčík pre vás pripravil dve verzie pudingov:
???? Puding z tapiokových perál a Legendárnym ananásom- Ananásovým džemom s koriandrom a tequilou (pre dospelých)
???? Chia puding s ryžovým mliekom a Letom v pohári- Jahodovým džemom s limetkou (pre deti)
Tak čo, ktorej verzie receptov dáte zelenú?
Postup
Ako pripravíte Puding z tapiokových perál
- V hrnci v ktorom budeme puding variť si perly zalejeme mliekom a necháme 2 hodinky napučať.
- Potom pridáme cukor.
- Zmes na malom plameni privedieme do varu a varíme cca 12 minút kým sa nám perly spriehľadnia (dezert nám krásne zhustne).
- Naplníme poháriky ideálne do uzatvárateľných fľaštičiek, takže dezert nám vydrží v chladničke aj pár dni a zostane pekne krémový.
- Pred podávaním dozdobíme Legendárnym ananásom- ananásovým džemom od Gentlejam, čerstvým ananásom a hoblinkami kokosu (prípadne horkou čokoládou alebo niečím iným, na čo máme aktuálne chuť).
- A to je všetko 🙂 Dobrú chuť!
Ako pripravíte Chia puding s ryžovým mliekom
- Chia semiačka zalejeme mliekom necháme 10 minút napučať a na strednom stupni privedieme k varu.
- Potom zdroj tepla stiahneme na minimálny stupeň a varíme cca 5 minút kým nie je masa pekne hustá a krémová.
- Dosladíme podľa chuti, naplníme poháre alebo misky a necháme vychladnúť.
- Na vrch dáme vrstvu Jahodového džemu s limetkou od Gentlejam a dozdobíme ovocím alebo horkou čokoládou.
- Podávame vychladené.
Autor tohto receptu, špičkový šéfkuchár a privat chef, ktorý vytvára degustačné večere. Pôsobí ako školiaci kuchár, ktorého oslovujú nové a zabehnuté reštaurácie s prosbou o vytvorenie konceptu. Varenie je jeho závislosť.