Rozmarné Mini Pavlovky od foodblogerky “Stvory z kuchyne”
Kto miluje Pavlovu tortu? My na ňu nedáme dopustiť, o to viac nás teší, že na našom webe pristál recept na Mini pavlovky s našou Rozmarnou malinou- malinovým džemom s rozmarínom a kubánskym rumom. Vytvorila ho charizmatická foodblogerka Martina Dorkinová, ktorá je autorka foodblogu Stvory z kuchyne. Vyzerá dobre, však? A ako chutííííí! Dámy a páni, poďte si túto dobrotu pripraviť.
Postup
Ako pripravíte Rozmarné Pavlovky
- Ako prvé si pripravíme korpusy pavloviek.
- Bielka a cukor si zmiešame v sklenej miske a šupneme ju nad vodný kúpeľ.
- Miešame ručne, zľahka metličkou, kým sa nám cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť zrniečka cukru.
- Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a mixujeme do tuha. Počas mixovania pridáme zlatý klas a ocot. Mixujeme, až pokiaľ zmes nie je vychladnutá.
- Bielkovú zmes premiestnime do vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6-7 cm.
- Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Vnútro košíčka si môžeme prejsť jemne opačnou stranou čajovej lyžičky, aby sa nám povrch zahladil a zaplnili sa prípadné medzierky (pri plnení nám nevytečie džem).
- Plech vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a hneď po vložení znížime teplotu na 120 stupňov. Sušíme cca 70 minút. Po pol hodine znížime teplotu na 100 stupňov. Po dosušení necháme chladnúť v otvorenej rúre 15 minút a následne necháme dochladiť vonku.
- Na krém si spolu vymixujeme do tuha mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor.
- Do krému následne rýchlo vmiešame ručne 2 PL džemu, čím sa nám vytvoria v kréme jemné farebné fŕkance.
- Vychladnuté korpusy naplníme 1 ČL džemu a následne vreckom so zdobiacou špičkou pridáme krém. Dozdobíme malinou a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.
- Poznámka: Odporúčam korpusy skladovať nenaplnené a plniť pred podávaním, aby sa nerozmočili. Džem si môžete jemne zahriať s 1 PL vody, aby bol viac tekutý a následne nimi Pavlovky poliať, lebo keď rozmarné, tak rozmarné poriadne :).
Martina Dorkinová
Autorka tohto receptu a zároveň autorka úspešného foodblogu Stvory z kuchyne, ktorý funguje už od roku 2014. Venuje sa najmä foteniu a foodstylingu.