Na internete sa to hemží zdravými receptami na bábovky. My sme však tentokrát zvolili zlatú strednú cestu, ktorú sme doladili kvapkami Brandy.
Ak by ste radi zahviezdili pred svojou návštevou a potešili gurmánske brušká, neváhajte ako prílohu k špaldovej bábovke ponúknuť – Karpatskú Devu, ktorá osvieži a premení každý kúsok bábovky na zážitok.
Postup
Cesto:
- Oddelíme si žltka od bielkov.
- Žltka vymixujeme so sladidlom, maslom a následne pridáme mlieko.
- V druhej mise si vyšlaháme biela so štipkou soli.
- Do žltkovej hmoty pridáme múku a kypriaci prášok.
- Hmotu s múkou zmiešame s vymixovanými bielkami.
- Pečieme pri 180 °C, 45-50 minút.
Tip na mramorový efekt:
- Cesto si rozdelíme na dve nerovnaké časti. Do menšej časti cesta jemne primiešame lyžicu kakaa.
- Svetlé cesto vylejeme do vymastenej formy,
- Navrch nalejeme tmavé kakaové cesto.
- Cesto vo forme trošku premiešame, aby sa nám prepojila svetlá a kakaová časť.
Doba prípravy: 60 minút
Hodnota receptu: 30 €
Počet porcií: 12
Hodnota receptu: 30 €
Počet porcií: 12
Ingrediencie
Cesto: - 250 g špaldová múka
- 4 ks vajcia
- 120 ml mlieko
- 150 g maslo
- 100 g trstinový cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 50 ml brandy
Mramorový efekt bábovky:
- 2 PL kakao
Produkty v recepte
Karpatská deva ••• Detaily produktu