Na internete sa to hemží zdravými receptami na bábovky. My sme však tentokrát zvolili zlatú strednú cestu, ktorú sme doladili kvapkami Brandy.

Ak by ste radi zahviezdili pred svojou návštevou a potešili gurmánske brušká, neváhajte ako prílohu k špaldovej bábovke ponúknuť – Karpatskú Devu, ktorá osvieži a premení každý kúsok bábovky na zážitok.

Postup
Cesto:
  1. Oddelíme si žltka od bielkov.
  2. Žltka vymixujeme so sladidlom, maslom a následne pridáme mlieko.
  3. V druhej mise si vyšlaháme biela so štipkou soli.
  4. Do žltkovej hmoty pridáme múku a kypriaci prášok.
  5. Hmotu s múkou zmiešame s vymixovanými bielkami.
  6. Pečieme pri 180 °C, 45-50 minút.

Tip na mramorový efekt:
  1. Cesto si rozdelíme na dve nerovnaké časti. Do menšej časti cesta jemne primiešame lyžicu kakaa.
  2. Svetlé cesto vylejeme do vymastenej formy,
  3. Navrch nalejeme tmavé kakaové cesto.
  4. Cesto vo forme trošku premiešame, aby sa nám prepojila svetlá a kakaová časť.

Doba prípravy: 60 minút
Hodnota receptu: 30 €
Počet porcií: 12
Ingrediencie
Cesto:
  • 250 g špaldová múka
  • 4 ks vajcia
  • 120 ml mlieko
  • 150 g maslo
  • 100 g trstinový cukor
  • 2 čl kypriaci prášok
  • 50 ml brandy

Mramorový efekt bábovky:
  • 2 PL kakao

Produkty v recepte
Karpatská deva ••• Detaily produktu