Jahodové sombréro
Jahody s mangom & tequilou
Tento džem, ktorý vytvoril šéfkuchár Milo Pabiš v rámci edície “Gentlejam od TOP šéfkuchárov”, je špecifický svojou exotickou vôňou. Na začiatku pocítite jahody, mango, potom príde na rad závan tequily a v dojazde pomarančová chuť likéra Cointreau. V džeme prevažuje chuť alkoholu ale nebojte sa, nevyruší vás, práve naopak, príjemne vás prekvapí. Konzistencia je trošičku redšia ale to bol zámer, aby mal džem široké spektrum použitia.
Šéfkuchár Milo Pabiš odporúča tento džem podávať s trhaným bravčovým mäskom, grilovaným mäsám, prípadne ku kačacej foie gra, či ako súčasť drinkov. Ak hľadáte sladkú kombináciu, tak v tom prípade ako príloha k s šiškám s arašidovo-kokosovou plnkou alebo ako príloha k čokoládovým koláčikom.
Váha: 240g Obsah cukru: Výrobok obsahuje 0g cukru na 100g výrobku. Vyrobené zo 80g ovocia na 100g výrobku. Obsah čistého alkoholu: 0,7% Zloženie výrobku: Jahody 49%, mango 25%, Olmeca Altos Plata tequila (alk. 38% obj.) 6%, pomarančový likér Cointreau (alk. 40% obj.) 1,5%, agáve sirup, soľ, limetka, pektín. Minimálna trvanlivosť: 1 rok od dátumu výroby Alergény: Výrobok môže obsahovať orechy. Skladovanie: Uchovajte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom. Po otvorení skladujte pri teplote +2°C až +10°C a spotrebujte do 14 dní.
Kristína –
Anonymný –
Katarina Grajcarikova –
Monika –
Táto chuť ma veru prekvapila. Džemík je osviežujúci, neuveriteľne voňavý, menej sladký a rumový tak akurát. Za mňa 100% ÁNO.