“Nápad spojiť špičkových šéfkuchárov a Gentlejam mi napadol začiatkom leta. Od prvého momentu som vedela, že to bude šupa a že to dotiahnem do finálneho konca. Oslovila som troch šéfkuchárov, ktorých prácu si nesmierne vážim a o ktorých som vedela, že výsledok bude viac než úžasný. V priebehu troch mesiacov vznikli tri unikátne chute, ktoré verím, že čoskoro zažijete na vlastnej koži a budete minimálne tak nadšení ako ja.”
Ivetka, autorka Gentlejam

VOJTO ARTZ: Legendárny ananás

Kto je VOJTO ARTZ?
Vojto je prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov,  Ambassador “Woldchefs without Borders” a šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia. Je známy z relácií TV Markíza Chuťovky, Tulinárium, Teleráno a Masterchef. V zbierke má bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011. Je držiteľom Gurmán Award za celoživotné dielo a prínos pre slovenskú gastronómiu.

Aký Gentlejam Vojto vytvoril?
Ananásový džem s koriandrom a zlatým rumom Legendario, ktorý sme nazvali “Legendárny Ananás”. Obsahuje 5,1% čistého alkoholu. Nie je to tradičná chuť, akú by ste očakávali. Džem je svieži, voňavý a korenistý vďaka koriandru. Celú chuť krásne dopĺňa prémiový zlatý rum a tá vôňa… rozplýva sa po celej miestnosti 🙂 

 

MILO PABIŠ: Jahodové sombréro

Kto je MILO PABIŠ?
Milo je šéfkuchár reštaurácie Korzo, ktorá patrí medzi stálice bratislavskej scény.​ Je precízny, neuspokojí sa s priemernosťou a svojim zákazníkom sa vždy snaží pripraviť jedlo, ktoré sa blíži k dokonalosti. Pravidelne ho môžete vidieť v televíznej relácii Teleráno na TV Markíza a relácii Dámsky klub na STV.

Aký Gentlejam Milo vytvoril?
Jahodovo-mangový džem so špičkovou tequilou a pomarančovým likérom Cointreau. Obsahuje 0,7 % čistého alkoholu a nazvali sme ho “Jahodové sombréro”. Tento džem je špecifický svojou exotickou vôňou. Na začiatku pocítite jahody, mango a tequilu a v závere pomarančovú chuť likéra Cointreau. V džeme prevažuje chuť alkoholu ale nevyruší vás, práve naopak, príjemne vás prekvapí. Konzistencia je redšia ale to bol zámer aby mal džem široké spektrum použitia.

VLADO LOKŠÍK: Pivný flám

Kto je VLADO LOKŠÍK?
Vlado Je viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V roku 2016 získal bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt a o dva roky neskôr vybojoval bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v gastronómii EXPOGAST Culinary World Cup. Môže sa pochváliť aj dvomi prvenstvami: Je prvý lektor duálneho vzdelávania na Slovensku a ako prvý kuchár v Európe vymyslel dezert z dubákov: dubákovú zmrzlinu.

Aký Gentlejam Vlado vytvoril?
Džem z arónie, bazy čiernej a tmavého pivného špeciálu. Keďže sa pivo celý čas varilo s ostatnými surovinami, vo finále má džem 0,0 % čistého alkoholu. Nazvali sme ho “Pivný flám”. Po otvorení džemu zacítite vôňu bazy, po ochutnaní zažijete nával arónie a čokoládovej, karamelovej chute, ktorú spôsobil tmavý pivný špeciál. Chuť je ťažšia ako zvyšné dva džemy od šéfkuchárov ale famózna. Mňam!

KOMPLETNÁ EDÍCIA za ZVÝHODNENÚ CENU

Chcete ochutnať všetky tri chute Gentlejam? V tom prípade vám odporúčame zvýhodnenú sadu, ktorá obsahuje všetky tri produkty:
Legendárny ananás od Vojta Artza
Jahodové sombréro od Mila Pabiša
Pivný flám od Vlada Lokšíka